nederland

‘Geliquideerde Amstelveense is Luana Luz Xavier (34)’

Door Elif Isitman - 09 december 2014

De identiteit van de vrouw die maandagavond in Amstelveen werd doodgeschoten is inmiddels bekend.

Dit bevestigt de voormalige advocaat van de vrouw Mark Teurlings. Hij stond haar een paar jaar geleden als raadsman bij en noemt de liquidatie een ‘drama’. Luana Luz Xavier werd voor de ogen van haar eigen kinderen neergeschoten, schrijft Het Parool. Volgens de raadsman was Luana ‘een heel lieve vrouw, die alles voor haar kinderen deed’.

Afrekening

Zowel de vrouw als haar vermoedelijke vriend Najib H. zijn bekenden van de politie. De moord op Luz Xavier is waarschijnlijk een afrekening in het criminele circuit en onderdeel van de oorlog die twee jaar geleden in de Amsterdamse onderwereld uitbrak.

Andere scenario’s

De politie geeft wel aan dat ‘andere scenario’s niet worden uitgesloten’. De politie heeft een rechercheteam op de zaak gezet, dat dringend op zoek is naar getuigen. Ook wordt er gezocht naar getuigen die iets kunnen zeggen over de toedracht. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Aan de Beeckestijn in Amstelveen werden even na 19.30 uur diverse schoten gehoord. Er is nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Ze overleed ter plekke.

Ongeveer een kilometer verderop op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan vond de politie een uitgebrande zwarte BMW, met een gestolen kentekenplaat. Door de brand zijn andere auto’s ook beschadigd.

De politie onderzoekt nog of deze twee zaken met elkaar te maken hebben.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.