nederland

‘Goede bekende van Ali Akgün ook doodgeschoten in Istanbul’

Door Elif Isitman - 25 december 2014

In Istanbul is opnieuw een Turkse Nederlander doodgeschoten. Het gaat om Vedat Sahin, een goede bekende van Ali Akgün, die eveneens woensdag werd geliquideerd.

Dit schrijft onder meer NOS op basis van verschillende Turkse media.

Wie was Sahin? Hij was in ieder geval een goede bekende van Ali Akgün, die toevalligerwijs eerder die dag werd geliquideerd.

Het is nog niet duidelijk of de moord op Sahin en Akgn met elkaar te maken hebben, maar het lijkt er wel op. Turkse bronnen melden aan Crimesite dat er volgens hen geen twijfel over bestaat. Sahin zou goede contacten onderhouden met Akgün over onder meer drugshandel.

Broer

Sahin komt uit Rotterdam-West en is de broer van topcrimineel Sedat Sahin, een van de grootste mannen in de Turkse misdaadwereld. Sedat Sahin woont momenteel in Dubai. Ook Vedat heeft in Turkije een reputatie als ‘onderwereldbaas’.

De schietpartij voltrok zich in het zakendistrict Sisli, iets ten noorden van het welbekende Taksimplein. De aanvallers openden rond 22.00 uur gisterenavond het vuur vanuit een passerende auto.

Bij de aanslag op Sahin kwamen volgens de Turkse media een ander persoon om het leven en raakten meerdere personen gewond. Een bodyguard van Sahin wordt nu nog behandeld op de intensive care. In totaal zouden drie mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.