nederland

Harry Mens: ik sta niet op een dodenlijst van de onderwereld

Door Servaas van der Laan - 14 december 2014

Harry Mens staat niet op een dodenlijst van de onderwereld. Berichten hierover noemt de vastgoedondernemer ‘overdreven’.

Dat zei hij zondag in zijn eigen tv-programma op RTL7.

Waarschuwing

De makelaar en tv-presentator vertelde dat hij donderdag door de politie was gewaarschuwd nadat een tip over bedreiging en afpersing in zijn richting was binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem.

Zelf houdt hij er rekening mee dat het bij de melding om een onbezonnen actie gaat van iemand die hem op stang wil jagen. Wel had hij via De Telegraaf de publiciteit gezocht. Maar hij heeft daar niet gezegd dat hij op een ‘killerlijst’ zou staan.

Laat me met rust

Mens kwam nog wel met een boodschap voor zijn eventuele serieuze bedreiger: ‘laat me met rust. Ik laat me nooit chanteren’.

Mens zei zelf niet te worden bedreigd en geen conflict of vijanden te hebben. Hij vond het wel jammer dat zijn weekeind is verpest.

Ook Gerard Spong, advocaat van Mens, denkt niet meteen aan een conflict in de onderwereld. Ook is hij het niet eens met het vermoeden van de politie dat het hier om een zakelijk conflict zou gaan: ‘We denken zelf eerder aan een soortgelijke zaak als met die afpers-opa.’ Ook in die zaak was het publiek op de hoogte van de bedreigingen. Spong is in gesprek met de politie over de doodsbedreigingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.