nederland

Media: zware criminelen naar Nederland en meer…

Door Servaas van der Laan - 27 december 2014

Twee zware criminelen uit Curaçao zijn naar Nederland overgeplaatst, schrijft De Telegraaf. En volgens NRC Handelsblad zit er een mol van de Syrische president Bashar al-Assad bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

  • Twee zware criminelen die in de beruchte SDKK-gevangenis op Curaçao achter tralies zaten, zijn wegens ‘vluchtgevaar’ overgebracht naar Nederland. Dat lieten bronnen op het eiland weten aan De Telegraaf. De beruchte gevangenis wordt sinds vrijdag bewaakt door zwaarbewapende militairen.Het gaat naar verluidt om Liomar W. en Edwin V., die het brein zouden vormen achter de mislukte ontsnapping uit het ‘Centrum voor Detentie en Correctie Curaçao’ afgelopen maandag. De gevangenisleiding heeft de uitbraak kunnen voorkomen dankzij een tip.
  • Een medewerker van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op non-actief gesteld na klachten van Syrische asielzoekers. De medewerker zou aanhanger zijn van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad, schrijft NRC Handelsblad. Een aantal Syrische vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum in Luttelgeest diende vorige maand een klacht in tegen de werknemer die in het centrum verantwoordelijk is voor de schoonmaak en het uitdelen van kleding. De Syrische Nederlander zou het regime van president Assad steunen en zijn opvattingen hierover aan de vluchtelingen hebben ‘opgedrongen’.
  • Grote steden besparen komende maand op hun nieuwjaarsrecepties. Steeds vaker zijn er partijen die, zonder een beroep te doen op de belastingbetaler, een fuif organiseren voor alle inwoners en het gemeentebestuur. Dat blijkt uit een rondgang van De Telegraaf langs gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Slechts een handjevol steden – waaronder Almere (58.000 euro), Nijmegen en Leiden (beide 30.000 euro) – pakt nog uit met een flink borrelbudget. Onder andere Den Bosch, Groningen en Apeldoorn hebben afgerekend met de traditie vanwege de economische crisis. In de twee laatstgenoemde gemeenten organiseren partijen uit de stad nu een feestje voor alle inwoners.
  • De politie klaagt anti-zwartepiet-activist Jerry Afriyie, beter bekend als Cesare Kno’ledge, aan voor mishandeling van een agent bij de sinterklaasintocht in Gouda. Afriyie heeft van de politie in zijn eigen woonplaats Utrecht te horen gekregen dat hij daarom niet langer gebruik kan maken van zijn pasje als beveiliger, meldt NRC Handelsblad. De politie in Gouda bevestigt dat Afriyie wordt verdacht van verzet tegen zijn arrestatie en mishandeling van een agent. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland kan niet zeggen of hij ook vervolgd wordt. En de politie in Utrecht kan niet toelichten waarom Afriyie zijn beveiligerspasje zou moeten inleveren. Volgens advocaat Kodryzcki worden beveiligingsbedrijven gescreend door de plaatselijke politie alvorens de ministerie goedkeuring verleent voor hun werkzaamheden.
  • De Volkskrant beschuldigt PVV-leider Geert Wilders ervan de rekening van Bram Moszkowicz voor diens kosten in het Wilders-proces te hebben willen verhalen op het budget van de Tweede Kamer. Bronnen binnen het presidium zouden dit aan de krant hebben gemeld. De PVV ontkent de geschiedenis. Lees hier meer…

      Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.