nederland

Straatmuzikant overleden na steekpartij, jongen (17) opgepakt

Door Shari Deira - 03 december 2014

De politie in Zwolle heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd, voor het doodsteken van een straatmuzikant (54) voor een supermarkt. Bij het incident raakte ook een 57-jarige man gewond.

Het is nog totaal onduidelijk waarom de jongen instak op de muzikant van Bulgaarse komaf, die voor de supermarkt aan de Dobbe zijn liedjes speelde.

Relatie

De straatmuzikant werd na de steekpartij op dinsdag in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij overleed in de nacht van dinsdag op woensdag. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat er geen relatie is tussen de dader en het slachtoffer.

De andere man die gewond raakte bij het incident, probeerde de dader te overmeesteren toen deze met mes de supermarkt inging. Met zijn winkelwagen wilde hij zeventienjarige jongen tegenhouden, maar hij slaagde daar niet in. Andere klanten in de supermarkt lukte het uiteindelijk wel om de jongen te overmeesteren.

De straatmuzikant die voor de supermarkt zat, was een bekende voor het publiek. Hij zat vaker in het winkelcentrum muziek te maken.

Nazorg

Winkels in het overdekte centrum Aa Landen zijn woensdag gewoon opengegaan en laten de feestverlichting hangen. ‘Onze rol ligt in het ondersteunen van de mensen die dit meegemaakt hebben,’ zegt de voorzitter van de winkeliersvereniging tegen RTV Oost.

De algemeen directeur van supermarktketen Jumbo is woensdag langsgegaan bij het filiaal in Zwolle. Hij zegt dat ‘Jumbo geschrokken is van deze vreselijke gebeurtenis’. Voor de klanten en medewerkers die getuige waren van het steekincident is nazorg geregeld door de gemeente Zwolle en de politie.

De politie is nog op zoek naar meer getuigen van de steekpartij, die na het incident direct naar huis zijn gegaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.