nederland

Tweede schietpartij in Terneuzen in minder dan een maand

Door Elif Isitman - 16 december 2014

In Terneuzen werd dinsdagavond een man op straat neergeschoten. De man wordt in verband gebracht met een eerdere schietpartij.

Dit meldt Politie Zeeland dinsdag. Het slachtoffer, een 27-jarige man, was net door de politie vrijgelaten en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Hij werd beschoten in de Iepenlaan, waarna de schutter wegrende en vermoedelijk een auto instapte. De politie heeft hem nog niet kunnen vinden. Wel is de omgeving afgezet en zet de Zeeuwse politie speurhonden in bij de zoektocht naar de dader.

Eerdere schietpartij

Het slachtoffer wordt in verband gebracht met een eerdere schietpartij: die had op 30 november plaats. Hierbij kwam een 23-jarige man om.

Het onderzoek naar de schietpartij van 30 november loopt nog. Een paar dagen later hield de politie in Amsterdam nog een tweede verdachte aan, wederom een Terneuzenaar (25). Die zit op dit moment nog vast.

Het slachtoffer van de schietpartij van dinsdag blijft, ondanks het feit dat hij eerder op de dag was vrijgelaten, verdachte in deze zaak.

Voor zijn eigen veiligheid is hij in de loop van de avond naar een ander ziekenhuis overgebracht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.