nederland

Dodelijke schietpartij aan Pieter van der Werfstraat Amsterdam

Door Elif Isitman - 14 januari 2015

In Amsterdam is woensdagavond een schietpartij geweest. Wie er precies bij betrokken is en of het om een criminele vergelding gaat, is nog onduidelijk.

De schietpartij voltrok zich aan de Pieter van der Werfstraat in de wijk Geuzenveld. Hierbij is ‘behoorlijk in het rond geschoten’, aldus een woordvoerder van de politie. Een man is zwaar gewond geraakt.

Volgens berichtgeving op Crimesite zou er ook een dodelijk slachtoffer, een Turkse vrouw, zijn gevallen. Er zou zijn geschoten met een zwaar automatisch wapen, mogelijk een AK-47. In de omgeving zijn ook autoruiten gesneuveld.

De vrouw werd doodgeschoten toen ze op haar balkon aan de Pieter van der Werfstraat stond. Buurtbewoners hoorden een flink aantal schoten. Hulpverleners konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.

Kort na de schietpartij werd elders aan de westkant van de stad een auto in brand gestoken. Mogelijk was dat de vluchtauto van de daders, die nog voortvluchtig zijn. De politie wilde niet speculeren over de vraag of deze schietpartij past in de recente reeks van liquidaties in het criminele circuit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.