nederland

In beeld: sneeuwpret Koninklijke Familie in Lech

Door Elif Isitman - 24 februari 2015

De Oranjes komen al 55 jaar in het Oostenrijkse Lech en stonden deze week weer voor de camera tijdens de jaarlijkse fotosessie voor de media. Naast de geposeerde foto’s, werden er ook veel ontspannen plaatjes geschoten.

Journalisten van De Telegraaf hoefden niet naar Lech af te reizen voor het fotomoment. Zij werden door de Rijksvoorlichtingsdienst geweerd omdat de krant maandag een recentelijk genomen foto van een skiënde prinses Beatrix publiceerde.

Hiermee schond de krant de Mediacode, die stipuleert dat de media slechts tijdens de officiële optredens, beeld mogen schieten van de Koninklijke Familie. Als tegenprestatie wordt verwacht dat ze de Koninklijke Familie de rest van het jaar in privésfeer met rust laten.

Naast de weinig originele geposeerde foto’s, zijn er veel foto’s van het gezin op de ski’s. Vooral de prinsessen Amalia, Ariane en Alexia toonden graag hun skikunsten aan de fotografen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.