nederland

Nieuwe liquidatie Amsterdam: man dood achter stuur in Zuid

Door Tom Reijner - 08 februari 2015

Een 45-jarige man uit Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn auto doodgeschoten. De man werd door meerdere kogels geraakt.

Het slachtoffer is een bekende van de politie, meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

Levenloos

De liquidatie had plaats in de Bertelmanstraat in Amsterdam-Zuid, midden in een woonwijk. Volgens een ooggetuige ging het om één schutter. Die zou na de liquidatie weg zijn gelopen in de richting van de Des Présstraat. Een omstander meldt dat hij even na middernacht een stuk of acht schoten hoorde. Daarna zat er iemand levenloos achter het stuur, waarbij de ruit aan de bestuurderskant van het voertuig eruit zou liggen.

De politie is nog op zoek naar meer getuigen. Een Team Grootschalige Opsporing heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die mogelijk voorafgaand aan of kort na de liquidatie opvallende personen of voertuigen rond het plaats delict hebben gezien. De camerabeelden worden bekeken.

Vuurwapengeweld

De afgelopen maanden zijn in de hoofdstad meerdere slachtoffers gevallen door vuurwapengeweld op straat. Zo waren er vorig weekeinde drie schietpartijen.

Een daarvan was in Amsterdam-Oost. Een 26-jarige Amsterdammer werd neergeschoten. Ook deze man, die met verwondingen aan zijn rug naar het ziekenhuis werd gebracht, was een bekende van de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.