nederland

Wilde Westen in Amsterdam: drie schietpartijen in 12 uur

Door Servaas van der Laan - 01 februari 2015

De hoofdstad beleeft een onrustig weekend. In 12 uur tijd volgden er drie schietpartijen op rij.

Zondagochtend rond half tien rukte de politie massaal uit naar de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost waar een man was neergeschoten.

Het ging om een 26-jarige Amsterdammer die bekend is bij de politie, meldt een woordvoerder. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

De man werd rond 09.15 uur op straat beschoten. Agenten vonden hem later gewond in een bedrijfspand waar een besloten feest was. Het 26-jarige slachtoffer is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. Er is een speurhond ingezet en ook is een aantal omstanders verhoord.

Meer schietpartijen

Maar dit was niet de enige schietpartij in de hoofdstad. In de Knokkestraat in het westen van de stad schoot de politie een persoon neer na een achtervolging in verband met een ‘lopend onderzoek’.

De man werd door een arrestatieteam klemgereden waarna er op de voortvluchtige werd geschoten. Het is niet duidelijk wie de verdachte is en of hij gewapend was. De persoon is naar een ziekenhuis gebracht.

Bijlmer

En om 22.00 uur was er een schietincident in de Bijlmer. De politie trof hier kogelhulzen aan in de flat Kikkenstijn. Ook over dit incident bestaat een hoop onduidelijkheid.

Er zijn geen verdachten of gewonden in de flat aangetroffen. Of deze zaak verband houdt met het incident op de Knokkestraat is eveneens onduidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.