nederland

Ard van der Steur nieuwe minister van VenJ, en Teeven in de Kamer

Door Elif Isitman - 19 maart 2015

Ard van der Steur wordt de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Fred Teeven neemt zijn plek in de Tweede Kamer in.

Dit schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. Tegelijkertijd kondigt Fred Teeven aan zijn plek in te nemen in de Tweede Kamer.

Aftreden

Van der Steur was door zijn brede ervaring met justitie al een veelgenoemde naam voor de ministerspost, die vorige week beschikbaar werd nadat de voormalig minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) en staatssecretaris Fred Teeven (VVD) opstapten. De twee traden op 9 maart af naar aanleiding van de bonnetjesaffaire met crimineel Cees H.

Justitie

Van der Steur (45) is nu nog Tweede Kamerlid voor de VVD, waarin hij de woordvoering voor justitie doet. Voordat hij in 2010 de Tweede Kamer betrad was hij advocaat en eigenaar van een trainingsopleiding op juridisch gebied. Hij begon zijn carrière in de advocatuur in 1995.

Eerder was hij partner bij het advocatenkantoor Nauta Dutilh en docent aan de Leidse rechtenfaculteit. Tot vorig jaar was hij ook nog fractievoorzitter in de gemeenteraad van Teylingen voor de VVD, waar hij tevens zijn politieke carrière ooit is begonnen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.