nederland

Cees H. geen bezwaar tegen openbaarmaking deal Teeven

Door Servaas van der Laan - 10 maart 2015

De veroordeelde drugscrimineel Cees H. heeft er geen problemen mee dat de deal die hij in 2000 met justitie maakte openbaar wordt gemaakt. H. zegt niets te verbergen te hebben.

Cees H. heeft geen bezwaar tegen het openbaar maken van de deal tussen hem en het Openbaar Ministerie.

Niets te verbegen

H. zegt dinsdagavond in een gesprek met televisieprogramma Nieuwsuur dat hij niets te verbergen heeft en dat hij geen tegenprestatie heeft geleverd voor de 4,7 miljoen gulden die hij kreeg, zoals dinsdag door meerdere bronnen werd gesuggereerd.

Op de vraag of oud-staatssecretaris Fred Teeven, die de deal met H. in 2000 sloot als officier van justitie, details mag prijsgeven zegt H.: ‘Hij mag het van mij zeggen. Ik weet wat er is afgesproken’. Teeven heeft nu nog een geheimhoudingsplicht.

Geen informant

In Nieuwsuur reageert H. voor het eerst op de ophef die ontstond over de deal en het bedrag dat daarmee was gemoeid. Hij zegt dat te doen omdat hij niet wil worden afgeschilderd als informant van justitie.

‘Dat wil ik uit de wereld hebben’, vertelt hij. Teeven en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie traden maandagavond af.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.