nederland

Huwelijk: José Reekers (31) en Remco Hoekstra (32)

Door Jenny Velthuys - 18 maart 2015

José en Remco woonden achter elkaar in hetzelfde dorpje in Friesland en hadden op de basisschool al even verkering.

Ze woonden achter elkaar in hetzelfde dorpje in Friesland en hadden op de basisschool al even verkering. De vader van Remco is opleidingscoördinator en gemeenteraadslid voor D66, zijn moeder werkt in een bejaardentehuis. De vader van José is stukadoor, haar moeder werkt als OK-assistent.

Toen José twaalf was, verhuisde ze naar een ander dorp. Op de havo leerden ze elkaar opnieuw kennen. José was zestien en Remco was achttien toen ze voor de tweede keer verkering kregen. José studeerde International Business and Languages en heeft nog een jaar in Valencia gestudeerd. Remco werd hovenier.

Acht jaar geleden zag hij een vacature voor hoveniers op Curaçao. Hij reageerde voor de grap en zat drie weken later in het vliegtuig om er een half jaar te werken. José kwam drie maanden later. Ze zijn nooit meer weggegaan en runnen allebei een bedrijf. José beheert vakantiehuizen voor mensen die niet op het eiland wonen.

Ze genieten er van het vrije leven. ‘Er zijn weinig regels. En het weer is supergoed.’ Ze wonen er met hun honden Bella en Boris. Als ze even iets anders willen, vliegen ze naar Colombia, Miami of Suriname, of terug naar Nederland.

Ze trouwden op 14 november 2014 op een privéstrand. Zestig vrienden en familieleden waren over uit Nederland. Een oma keek mee via wifi.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.