nederland

Media: Vader Natalee wil onderzoek naar tip, en minder inbraken

Door Elif Isitman - 02 maart 2015

Dave Holloway, de vader van Natalee, wil dat het OM gaat onderzoeken of zijn dochter onder het Marriott Hotel in Aruba begraven ligt. En vorig jaar daalde het aantal inbraken met bijna 20 procent. Het mediaoverzicht van maandag 2 maart.

*Dave Holloway, de vader van Natalee Holloway, wil dat het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of zijn dochter begraven ligt onder het Marriott Hotel op Aruba. ‘Dit verhaal mag niet worden genegeerd,’ zegt hij in het AD.

Een aantal weken geleden kwam er een tip binnen van de Amsterdamse Jurriën de Jong: hij beweerde ooggetuige te zijn van de verdwijning van Natalee Holloway en stelde dat Joran van der Sloot haar doodde en onder het Marriott Hotel zou hebben begraven. Volgens Holloway klonk het verhaal van De Jong ‘overtuigend aan de telefoon’.

*Meer nieuws uit het AD: er is een sterke daling waargenomen van het aantal inbraken in Nederland. Vorig jaar daalde het aantal inbraken met bijna 20 procent. Ook het aantal overvallen en straatroven liep fors terug.

Minister Ivo Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie schrijft het succes toe aan de grotere aandacht voor de zogenoemde high impact crimes, criminaliteit met een grote invloed op het veiligheidsgevoel. Hierbij zou onder meer sneller politiehelikopters worden ingezet na overvallen en zou de samenwerking tussen politieregio’s zijn verbeterd na de komst van de Nationale Politie.

*Piloten van KLM slaan alarm over de concurrentiepositie van Air France-KLM, schrijft De Telegraaf. Voorzitter Steven Verhagen van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers zegt dat de groep wordt ‘kapot gevlogen’ door gesubsidieerde maatschappijen uit het Midden-Oosten die passagiers vaak een beter en voordeliger product bieden, en dat er ‘geen duidelijk aanvalsplan in Parijs’ is.

De oorzaak zou volgens de vereniging liggen bij het loslaten van de winstdoelstellingen en het ‘alleen maar snijden in kosten en harder werken’. Volgens Verhagen heeft het bedrijf een kapitaalinjectie nodig om de prijzenslag te kunnen volhouden.

*Advocaten op de Amsterdamse Zuidas vrezen voor hun portemonnee en hun bedrijfscultuur door de komst van Amerikaanse grootverdieners, schrijft Het Financieele Dagblad. Vooral de Nederlandse partners van de grote Britse advocatenkantoren zoals Clifford Chance en Allen & Overy zouden zich hierdoor bedreigd voelen.

De bedrijven hebben moeite Amerikaanse topadvocaten aan te trekken omdat ze daarvoor vaak meer moeten betalen dan het maximum wat aan salaris is toegestaan bij Britse kantoren. Hierdoor denken de bedrijven er onder meer over na om een bonussysteem in te voeren dat ten koste gaat van de gezamenlijke winstpool.

*De acties van de studenten in Amsterdam worden overgenomen door andere studentensteden, meldt NOS. Op een vergadering in Amsterdam met studenten uit meerdere steden is woensdag uitgeroepen tot ‘nationale actiedag’ voor meer democratie en inspraak van studenten bij het universiteitsbestuur. Bij de vergadering waren zo’n 200 studenten uit onder meer Utrecht, Leiden, Rotterdam, Nijmegen en Groningen aanwezig.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.