nederland

Twintig miljoen luisteraars voor Armin van Buuren

Door Nikki Sterkenburg - 02 maart 2015

DJ Armin van Buuren trekt wekelijks twintig miljoen luisteraars met zijn radioprogramma A State of Trance. Elsevier ging backstage en maakte een fotoverslag.

Zelf dacht Armin van Buuren in 2011 dat zijn wekelijkse radioprogramma A State of Trance bij de vijfhonderdste aflevering wel op het hoogtepunt zat.

Wekelijks luisterden wereldwijd vijftien miljoen mensen via internet of radiostations naar de twee uur radio. Maar ieder jaar weet hij weer meer luisteraars aan zich te binden, inmiddels is hij toe aan de zevenhonderdste aflevering en trekt hij wekelijks twintig miljoen luisteraars.

Eigen festival

Om dat te vieren, trekt hij nu de wereld rond met een eigen festival met vier podia en een speciaal ontworpen radiostudio, waardoor fans live kunnen meeluisteren.

En 3FM is er niet eens voor nodig om het uit te zenden, medeproducer en promotor Alda Events zorgt zelf dat het festival ook via internet kan worden meegekeken.

Andere dj’s

Net als in zijn eigen radioprogramma wil Van Buuren ook andere dj’s een podium geven. ‘Ik kan niet in mijn eentje op vier podia draaien. Bovendien vind ik het interessant om van anderen te leren. De komende weken ga ik alle optredens van vanavond terugluisteren tijdens het hardlopen.’

Tussen zijn eigen optredens door, maakt hij radio vanuit de studio.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.