nederland

Bertus, de geliefde supermarktkat van Putten, is niet meer

Door Leonie de Waard - 17 april 2015

Rouwend supermarktpubliek in Putten, een skelet uit de bronstijd in Wervershoof en gamende inbrekers in Tilburg.

Putten

In Putten is de geliefde supermarktkat Bertus overleden. De kat, die de leeftijd van achttien jaar had bereikt, verbleef al zo’n drie jaar rond de EMTÉ Supermarkt aan de Postweg. Het dier had zelfs een eigen houten ‘mandje’ bij de ingang van de supermarkt, waar hij liefkozingen ontving van winkelende mensen.

Talloze rouwende klanten brachten na het nieuws van het overlijden van Bertus bloemen mee naar de winkel, waar ze op het lege bedje werden gelegd, aldus de Stentor.

In Rotterdam dient een opvolger van Bertus zich aan: poes Ake hangt volgens RTV Rijnmond al jaren rond bij een tramhalte bij de Erasmus Universiteit. Ze heeft inmiddels een eigen Facebookpagina: Tram-Poes.

Wervershoof

In Wervershoof, deel van de gemeente Medemblik, is bij archeologisch onderzoek bij de aanleg van de N23 West­frisiaweg een skelet uit de bronstijd (circa 3000-800 voor Christus) gevonden. Het skelet kreeg van de onderzoekers de naam Mark, naar de Markerwaardweg.

Mark was een middelbare man van ongeveer 1 meter 70 schrijft Dichtbij.nl. Aan de achterkant van zijn schedel bevindt zich een gat, maar het is niet duidelijk of dat de oorzaak is van zijn dood. Mark is het tweede skelet dat in korte tijd in de kleigrond werd ontdekt. In maart werd ‘Drechtje’ gevonden.

Tilburg

Homo ludens in de bocht in Tilburg: een inbreker werd in de Staatsliedenbuurt betrapt toen hij een spelletje speelde op de computer, in plaats van deze mee te nemen, meldt Omroep Brabant.

De bewoonster was bij de buren toen zij harde muziek hoorde. Ze trof de man op de bank aan, die het zich gemakkelijk had gemaakt met een flesje frisdrank. De man vertrok toen zij dat vroeg. Inmiddels is hij opgepakt.

Elsevier nummer 17, 25 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.