nederland

Dit zijn de beelden van liquidatie Luana Luz Xavier (34)

Door Tom Reijner - 21 april 2015

De politie heeft beelden van een bewakingscamera vrijgegeven, waarop te zien is hoe de 34-jarige Luana Lux Xavier voor de ogen van haar kinderen wordt doodgeschoten. Dat gebeurde voor haar huis in Amstelveen in december vorig jaar.

In de video, die is gepubliceerd in het tv-programma Opsporing Verzocht, is niet te zien hoe zij dodelijk wordt getroffen: op het moment dat de schutter de trekker overhaalt, stoppen de beelden.
http://www.youtube.com/watch?v=leA10KYiOSg?feature=player_detailpage

Beloning

Het is niet de gewoonte dat dit soort beelden wordt vrijgegeven. De politie zegt erover lang te hebben nagedacht.

‘We hopen dat het mensen in de omgeving van de dader ertoe beweegt naar voren te komen. Hopelijk beseffen ze door het zien van deze beelden dat dit echt niet kan en dat ze hun informatie aan de politie moeten geven.’ Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd.

Alarm

Wat gebeurde er op de bewuste 8 december vorig jaar? Luana Luz Xavier komt om 19.30 uur bij haar huis aan. Ze stapt de auto uit, schakelt het alarm bij haar huis uit en loopt terug naar de achterbak van de auto.

Dan komt er plotseling een BMW aanrijden. Daaruit stapt een man, die direct op Luz Xavier afstapt terwijl hij begint te schieten. De vrouw zakt voor de ogen van haar kinderen in elkaar.

De daders zouden de actie goed hebben voorbereid. Vermoedelijk hebben ze hun doelwit al eerder nauwlettend in de gaten gehouden. Luz Xavier was de vriendin van een bekende Marokkaanse crimineel, een van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse onderwereld. Dat was blijkbaar voldoende om haar uit de weg te ruimen, schreef Elsevier begin dit jaar.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.