nederland

Duitsland eert VVD-europarlementariër Hans van Baalen

Door Lucas Gasthuis - 14 april 2015

Plus: Roeland Fernhout met sabbatical en een onderscheiding voor PvdA-senator Erik Jurgens.

Duitsland eert Van Baalen

Wegens zijn verdiensten voor de betrekkingen tussen Duitsland en Nederland heeft VVD-europarlementariër Hans van Baalen (54) het Grosse Verdienstkreuz des Verdienstordens van Duitsland gekregen. Ambassadeur Franz Josef Kremp reikte de onderscheiding afgelopen woensdag uit.

Fernhout met sabbatical

Acteur Roeland Fernhout (43) gaat na vijftien jaar bij Toneelgroep Amsterdam met sabbatical. Hij wil onder meer gaan schrijven. Fernhout, die ook in veel films en series speelde, schreef samen met Ulrike Buerger-Bruijs de Kinderen voor Kinderen-musical Waanzinnig gedroomd. Zulke projecten hoopt hij meer te gaan doen. Fernhout is nog te zien in Zwarte Tulp op video-on-demand-platform ­Videoland.

Staat van dienst Jurgens

Voormalig PvdA-senator Erik Jurgens (79) heeft de Frans Banninck Cocq Penning gekregen. Jurgens was bijna twintig jaar voorzitter van de Initiatief- en referendumcommissie en twintig jaar plaatsvervangend voorzitter van het hoofdstembureau kieskring Amsterdam. De Frans Banninck Cocq Penning, uitgereikt door wethouder Arjan Vliegenthart, is bestemd voor personen die zich minstens twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam.

Elsevier nummer 16, 18 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.