nederland

Vissen schieten in de stress van trillende Enschedese stratenmakers

Door Leonie de Waard - 24 april 2015

De straat wordt opnieuw aangelegd en de trillingen die dat veroorzaakt, zijn niet goed voor de gemoedstoestand van de prijzige vissen.

Enschede

Enschede heeft er een nieuw verkeersbord bij. In de Lasonderstraat is een bord geplaatst met de tekst ‘Let op! Niet trillen’, meldt RTV Oost. Het is speciaal gemaakt voor een koi-specialist die in de straat is gevestigd. De straat wordt opnieuw aangelegd en de trillingen die dat veroorzaakt, zijn niet goed voor de gemoedstoestand van de prijzige vissen. Ze raken namelijk gestrest.

De winkel is momenteel niet bereikbaar, én gestreste vissen kunnen niet worden verkocht. De borden moeten de werklui nu bewust maken van de overlast.

De Koog

Een piloot die boven Texel vloog, genoot zo van het uitzicht dat hij besloot er een foto van te maken met zijn iPhone. In zijn enthou­siasme liet hij de telefoon uit het raampje vallen, meldt RTV Noord Holland.

Door de app Find My iPhone kwam de ­piloot erachter dat zijn telefoon in Bungalowpark Vredelust was terechtgekomen. De telefoon overleefde de val van ruim 1.500 meter en landde op het dak van een bungalow, waar de eigenaresse van het park hem ­uiteindelijk vond.

Rotterdam

Na de Tram-Poes, de supermarktkat en de terror-oehoe, deze week weer een dier in het nieuws. ‘Hooli-gans’ ­Gerard verblijft al weken bij de kruising bij de Spaanse Polder in Rotterdam en schijnt nietsvermoedende voorbijgangers aan te vallen. De politie heeft meerdere pogingen gedaan het dier te vangen, maar tevergeefs.

Ondanks de agressieve aard van ­Gerard wint hij snel aan populariteit. Er stond zelfs een spandoek op de kruising met de tekst ‘Gerard moet blijven’, aldus AD Rotterdam. De Facebook-pagina ‘Gans Gerard’ stroomt vol met foto’s en filmpjes van de inmiddels beroemde gans.

Vooralsnog is de hooli-gans nog op vrije voeten en geniet hij van de aandacht.

Elsevier nummer 18, 2 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.