nederland

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs vertrekt per direct bij De Telegraaf

Door Elif Isitman - 18 mei 2015

Sjuul Paradijs stapt per direct op als hoofdredacteur van De Telegraaf. Zijn werk wordt tijdelijk waargenomen door andere leden van de hoofdredactie, met adjunct-hoofdredacteur Jan-Kees Emmer als aanspreekpunt.

Dat maakte de Telegraaf Media Groep zondagavond op haar website bekend.

Op de website van zijn eigen krant laat Paradijs weten met grote dankbaarheid terug te kijken op zijn tijd bij De Telegraaf, waar hij 29 jaar in dienst was. Paradijs was geliefd onder leden van de redactie.

<blockquote class=”twitter-tweet” lang=”nl”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Weekend eindigt triest met vertrek van hartelijke, toegewijde, door redactie breed gesteunde Telegraafvernieuwer <a href=”https://twitter.com/SParadijs”>@SParadijs</a>. Zal hem missen.</p>&mdash; NausicaaMarbe(@nausicaamarbe) <a href=”https://twitter.com/nausicaamarbe/status/600067499149910018″>17 mei 2015</a></blockquote> <script asyncsrc=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Toekomst

De directeur van TMG Landelijke Media Harry de Wit laat weten dat hij en Paradijs samen tijdens een ‘gesprek over de toekomst’ zijn overeengekomen dat de hoofdredacteur vertrekt.

Paradijs werkt sinds 1986 bij TMG. Hij begon bij het Amsterdamse stadsblad De Echo als verslaggever en stapte twee jaar later over naar De Financiële Telegraaf. In 2005 werd hij adjunct-hoofdredacteur van de krant. Sinds 2009 was hij hoofdredacteur. Hij richtte in datzelfde jaar de publieke omroep WNL op, die mede dankzij een campagne in De Telegraaf al na twee weken de benodigde 50.000 leden had om de status van aspirant-omroep aan te vragen.

Problemen

Vorig jaar zomer trad Geert Jan van der Snoek aan als de nieuwe CEO van TMG, met een flink aantal wijzigingen in de onderneming tot gevolg. Hierdoor waren al langer problemen tussen de hoofdredactie en de directie van TMG. In april bleek uit een uitgelekte mail dat een grote meerderheid van de redactie van De Telegraaf het niet eens is met de plannen van het TMG-bestuur. Er bestaan zorgen over de  banen die bij de reorganisatie verloren zouden gaan.

Het bestuur zou onder meer de krant willen opdelen in stukken, waarbij katernen als Vrouw, Privé, en Autovisie worden losgekoppeld van de krant. Hierdoor zou Paradijs geen zeggenschap meer hebben over deze katernen. Het is niet bekend of dit te maken heeft met het vertrek van Paradijs.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.