nederland

Laura Parret benoemd tot bijzonder hoogleraar

Door Carla Joosten - 21 mei 2015

Laura Parret (46) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Staatssteun in de Europese Rechtsorde aan de Universiteit van Utrecht.

De partner bij advocatenkantoor Houthoff Buruma in Brussel is als advocaat, rechter en docent al twintig jaar actief in Europees en mededingingsrecht. Parret: ‘Ik ben geboeid door de rol van de overheid op de markt en ga daar onderzoek naar doen en mijn ervaring in Europa delen met de studenten.’

Voorlichter en raadslid

Johannes de Vries (26) trad aan als  voorlichter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. De Vries is sinds 2014 ook raadslid voor de ChristenUnie in Zwolle. Hij is tweede voorlichter van de vijfkoppige fractie. ‘Ik combineer dit met het lokale werk,’ zegt De Vries.

Kennedy naar Nederland

Advocaat en milieuactivist Robert Kennedy (61), zoon van de in 1968 vermoorde Amerikaanse politicus Robert Kennedy en neef van de eveneens vermoorde president John Kennedy, spreekt 16 juni op een door tijdschrift The Optimist georganiseerd seminar in Amersfoort over de vraag of nieuwe regels de natuur kunnen herstellen.

Hij discussieert onder anderen met Henk Ovink, adviseur van de regering-Obama. Volgens Kennedy is het recht de enige weg naar verbetering.

Elsevier nummer 21, 23 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.