nederland

Operatie Spekkie in Zaandam verliep allesbehalve vlekkeloos

Door Leonie de Waard - 11 mei 2015

In Zaandam liep het dak van een huis schade op door een zak spekkies. Plus: de bar-oma in het Gelderse Hengelo is niet van plan te stoppen, en eendjes onder de wildwaterbaan in Sevenum.

Zaandam

In Zaandam liep het dak van een huis schade op door een zak spekkies. Het snoepgoed hoorde bij Operatie Spekkie, waarbij op Bevrijdingsdag de losse snoepjes boven het Burgemeester in ’t Veldpark moesten worden gedropt vanuit een vliegtuig, meldt Dichtbij.nl.
In plaats daarvan kwam een zak met zo’n 300 spekkies terecht op een huis in de Rosmalenbuurt. Tien dakpannen werden bij de klap vernield. De operatie liep allesbehalve vlekkeloos: door de wind belandden veel spekkies in omliggende buurten. De dakpannen van het getroffen huis werden snel gerepareerd.

Hengelo

Leny Wolbrink uit het Gelderse Hengelo (ongeveer 4.600 inwoners) staat al 50 jaar achter de tap in café Marktzicht. Dit jubileum van de bar-oma viel samen met haar 75ste verjaardag en werd gevierd met een receptie in het café zelf, aldus Omroep Gelderland.
Voorlopig is ze nog niet van plan om te stoppen met het tappen van biertjes, hoewel ze de pen­sioenleeftijd al is gepasseerd. Ze doet haar werk met plezier. Het geheim om zo lang achter de bar te kunnen staan? Zelf geen bier drinken, maar het lekker bij een glaasje sinas houden.

Sevenum

In pretpark Toverland in Sevenum is voor de tweede keer in korte tijd de wildwaterbaan Djengu River stilgelegd, schrijft 1Limburg. Deze keer vanwege een verdwaalde eendenfamilie. Vijf kleine eendjes hadden zich onder de lopende band van de attractie verstopt.
Tijdens de reddingsactie was de attractie tijdelijk buiten gebruik. Eerder werd de wildwaterbaan al leeggepompt omdat iemand zijn GoPro-camera in het water had laten vallen. De camera overleefde de val niet, maar het geheugenkaartje met het filmpje van de val erop wel.

Elsevier nummer 20, 16 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.