nederland

Ook schoonzus Fatima Elatik weet hoe ze moet declareren

Door Servaas van der Laan - 03 juni 2015

De Amsterdamse gemeenteambtenaar Faïza Dadi heeft in haar korte carrière als stadsdeelsecretaris flink gedeclareerd. Zo verhaalde ze duizenden euro’s aan taxi-ritjes en cadeautjes op de belastingbetaler.

Vorige maand stapte Dadi op als stadsdeelsecretaris Zuidoost in de hoofdstad. Er zou onvoldoende vertrouwen zijn in de kwaliteiten van de topambtenaar om de ambtelijke organisatie door de huidige reorganisatie te loodsen, zeiden ingewijden tegen Het Paroolover het vertrek van Dadi.

Declaraties

Nu blijkt dat de ambtenaar, die sinds 2013 stadsdeelsecretaris was, flinke declaraties heeft ingediend. Woensdagavond zal een gemeenteraadscommissie het declaratiegedrag van Dadi tegen het licht houden, meldt De Telegraaf.

In een jaar tijd declareerde de gemeenteambtenaar ruim 4.000 euro aan geschenken, 1.400 euro aan taxikosten, 500 euro aan parkeerkosten, 850 euro aan loopbaanbegeleiding en 200 euro aan conferenties en congressen.

Uitleg

Vooral de 4.000 euro aan geschenkdeclaraties vallen op. Andere stadsdeelsecretarissen declareerden helemaal niets voor presentjes.

‘Als je in een jaar tijd ruim 4.000 euro aan cadeautjes loopt uit te delen en je functioneert niet in je functie dan heb je natuurlijk wel wat uit te leggen’, zegt een raadslid tegen De Telegraaf. Die uitleg hoeft Dadi hoe dan ook niet meer te geven, omdat ze al vertrokken is als stadsdeelsecretaris.

Dadi werd in 2013 benoemd tot hoogste ambtenaar in het Amsterdamse stadsdeel na een lobby van de voormalige stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (PvdA).

Dadi treedt nu op twijfelachtige wijze in de voetsporen van Elatik, die tevens haar schoonzus is. Ook Elatik kon immers flink declareren en raakte meerdere keren in opspraak wegens financiële malversaties.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.