nederland

Vrouw (35) Hoofddorp vermoedelijk doodgeschoten door ex

Door Shari Deira - 23 juni 2015

De vrouw die maandagavond slachtoffer was van een schietpartij in Hoofddorp, werd vermoedelijk doodgeschoten door haar ex-vriend. ‘Ik was op zo’n vijf meter afstand, maar je zag meteen dat ze was overleden.’

Een getuige, de bezorger van een Chinees restaurant, vertelt aan RTV Noord-Holland dat de vrouw een gat in haar hoofd had. Hij stond op het moment van de schietpartij te wachten met een nieuwe bestelling.

Audi

‘Ik schrok enorm en had geen idee wat er gebeurde. Later zag ik iemand in de auto springen en wegrijden. Er ging meteen een motor achteraan.’

De schietpartij was iets voor 19.30 uur aan de Sjoukje Dijkstralaan, vlakbij winkelcentrum Floriande. Het slachtoffer was de 35-jarige Naja. Getuigen zagen de dader van de schietpartij wegrijden in een zilvergrijze Audi cabrio met zwart dak. De 34-jarige verdachte, een inwoner van Zaandam, heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.

De politie zocht met een helikopter naar de auto, maar zonder succes. Na de schietpartij liep een aantal omstanders naar het levenloze lichaam toe. ‘Ik ben ook gaan kijken, maar je weet niet wat je moet doen.’

Dochter

De vrouw was eigenaar van de nagelstudio Raja, die in het winkelcentrum is gevestigd. Ze was volgens bronnen verhuisd van Heemstede naar Hoofddorp vanwege bedreigingen aan het adres van haarzelf en haar dochter. Het was haar ex-vriend die de vrouw bedreigde. De dochter is in veiligheid gebracht.

Op Facebook staan er honderden reacties naar aanleiding van de dood van Raja. ‘Wat verschrikkelijk. Jaloezie is een gevaarlijke ziekte. Sterkte aan de familie,’ staat in een van de reacties.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.