nederland

Nieuwe baan voor voormalig adviseur van premier Mark Rutte

Door Carla Joosten - 20 juli 2015

De voormalig politiek adviseur van premier Mark Rutte (VVD), Annelies Pleyte, gaat een andere baas dienen. Ze wordt per 1 augustus directeur van de Directie Den Haag van de Nationaal Coördinator Groningen.

Die nationale coördinator, Hans Alders, ontwikkelt het landelijk beleid op het gebied van de problematiek in Groningen als gevolg van de gaswinning. De oud-minister moet voor een betere veiligheid en leefbaarheid van Groningers gaan zorgen.

Functies

Pleyte heeft de afgelopen jaren verschillende functies vervuld aan het Binnenhof. De laatste zeven jaar was zij de politiek adviseur van Rutte, eerst in diens functie van fractievoorzitter van VVD in de Tweede Kamer en sinds 2010 in die van minister-president.

Annelies Pleyte studeerde Staatkundig Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden, afstudeerrichting Juridisch Politieke Wetenschappen. Zij volgt op dit moment het Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst.

Dat is het bureau waarvan secretarissen-generaal, directeuren-generaal, inspecteurs-generaal en alle managers met integrale eindverantwoordelijkheid bij de overheid deel uitmaken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.