nederland

Politie houdt klopjacht op ontsnapte crimineel Ali Benhadi

Door Tom Reijner - 22 juli 2015

Politieagenten hebben dinsdagavond een inval gedaan in een huis aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-West. Het gaat om het ouderlijk huis van crimineel Ali Benhadi.

Een aanzienlijk aantal agenten omsingelde de woning. De straat werd enige tijd afgezet.

Schoten

Uiteindelijk bleek de klopjacht op Benhadi tevergeefs: de misdadiger was niet aanwezig in het pand. Bij de huiszoeking is niemand aangehouden, meldt de Amsterdamse zender AT5. Toen de politieagenten weggingen na de inval, werden zij uitgejoeld door omstanders.

De vuurwapengevaarlijke Benhadi is dus nog altijd spoorloos. Hij ontsnapte een week geleden uit een psychiatrische inrichting in Den Dolder. De politie vermoedde toen al dat hij mogelijk naar Amsterdam-West zou gaan, omdat hij daar familie heeft.

Liquidaties

Benhadi zat vast nadat hij in september door een Amsterdamse rechter was veroordeeld tot drie jaar cel voor een geweldsdelict.

Hij zat eerst in een gevangenis in Zwolle, maar is later overgeplaatst naar Den Dolder, niet ver van Utrecht.

De broer van Benhadi is tot levenslang veroordeeld in verband met de liquidaties in de Staatsliedenbuurt, in december 2012. Zeker vijf leden van de familie, onder wie de moeder, werden in 2013 verdacht van drugshandel en witwassen, maar die zaak strandde later, schrijft Het Parool.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.