nederland

Speechschrijver Luuk van Middelaar wordt EU-hoogleraar

Door Carla Joosten - 08 juli 2015

Plus: een nieuwe baan voor Roland Pechtold en de Tour op de rolband.

Hoogleraar

Politiek filosoof Luuk van Middelaar (42) is benoemd tot hoogleraar grondslagen en praktijk van de Europese Unie en haar instellingen. De benoeming aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden is voor één dag in de week en geldt in eerste instantie voor vier jaar. Van Middelaar was speechschrijver voor voormalig voorzitter Herman Van Rompuy van de Europese Raad van Regeringsleiders.

De andere Pechtold

Roland Pechtold (45) wordt per 1 augustus CEO van de vandervalk+degroot-groep. Deze marktleider rioleringsbeheer telt 500 medewerkers en 18 vestigingen. De jongere broer van D66-leider Alexander Pechtold volgt Leo van der Valk op, jongste zoon van oprichter Henk van der Valk van het van oorsprong Westlandse bedrijf.

Tour op de rolband

Leon van der Ster (38) rijdt de Tour de France thuis in Klaaswaal op een rolband die ook het stijgingspercentage verwerkt. ‘Ik doe het uit liefde voor de natuur en om te laten zien dat wielrennen duurzaam kan zijn. Ook wil ik geld inzamelen voor goede doelen als Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds,’ zegt de juridisch docent aan Inholland Rotterdam. Wielerprofs hoopt hij te bewegen hun afval niet in de berm te gooien.

Elsevier nummer 28, 11 juli 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.