nederland

Angelina Eichhorst voor belangrijke post naar Brussel

Door Carla Joosten - 11 augustus 2015

Angelina Eichhorst gaat van Beirut naar Brussel. En een nieuwe coffeeshop in Hoofddorp, via burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem.

Angelina Eichhorst (49) treedt 1 september aan als directeur Turkije, Westelijke Balkan en West-Europa bij de buitenlanddienst van de Europese Unie (EU) in Brussel.

Ze was sinds 2011 hoofd van de EU­-delegatie (ambassadeur) in Beirut. ‘Met Turkije in de portefeuille is het een belangrijke post,’ zegt Eichhorst.

Vrienden onder elkaar

De Haarlemse ondernemer Marcel Schmidt (57) hoopt op 1 september coffeeshop De Groene Gaper te openen in Hoofddorp. Pikant is hoe Schmidt op het idee kwam voor de coffeeshop: via burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem. De twee zitten samen in de band Fox & The Mayors. Schmidt als drummer en Schneiders als bassist.

‘De gemeente Haarlemmermeer heeft vastgesteld dat er ruimte is voor twee coffeeshops. Nu hebben ze er één,’ zegt Schneiders.

‘De burgemeester van Haarlemmermeer vertelde mij dat hij zich verbaasde dat er zich geen gegadigde meldde voor de tweede coffeeshop. Of ik misschien een bonafide ondernemer kende met interesse. Meer gekscherend heb ik tegen Marcel Schmidt gezegd dat als hij een coffeeshop wilde starten, er een mogelijkheid was in Hoofddorp. Hij heeft zich aan het loket aldaar gemeld en heeft nu een vergunning. Dit alles uiteraard zonder enige bemoeienis van mijn kant.’

Elsevier nummer 33, 15 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.