nederland

Broeierig warme zondag met onweer in het noorden

Door Servaas van der Laan - 30 augustus 2015

Extreme weersomstandigheden worden deze zondag afgewisseld. In het zuiden kan de 31 graden worden aangetikt, terwijl het in het noorden flink kan gaan spoken.

Zondag is het op de meeste plaatsen droog, maar in het het oosten en noordoosten komen enkele stevige buien voor. Plaatselijk valt veel regen in korte tijd en kan wateroverlast ontstaan. Ook is kans op grote hagelstenen en windstoten, meldt Weeronline.

Broeierig warm

In het zuiden wordt het broeierig warm met temperaturen tot meer dan 30 graden. in het noorden en noordwesten wordt het 20-22 graden, in het midden van het land 26 graden. In het Waddengebied staat een vrij krachtige noordoostenwind. Elders wordt de wind zwak en veranderlijk van richting

Zondagavond en -nacht kunnen nieuwe regen- en onweersbuien ontstaan. Die kunnen tot maandag aanhouden, zodat de kans bestaat op een extra drukke ochtendspits. Nederland maakt dit jaar een zomer van extremen door. Bijzonder warme dagen worden afgewisseld met herfstachtige taferelen met storm, onweer en hagel. Met zowel onweer als temperaturen tot 31 graden lijken de extremen zondag samen te komen in één dag.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.