nederland

GeenStijl-verslaggever aangevallen in Amsterdam

Door Servaas van der Laan - 12 augustus 2015

GeenStijl-verslaggever Jan Roos is dinsdagavond aangevallen door een groepje ‘Marokkanen met stokken, staven en stenen’. Roos zette de tegenaanval in en bleef ongedeerd.

‘Net aangevallen door 12 Marokkanen in Amsterdam-West met stokken, ijzeren staven en stenen. Omdat ik bij PowNed heb gewerkt,’ meldt de verslaggever dinsdagavond via Twitter.

Deze tata wijkt voor niemand

Volgens de verslaggever, die onlangs van Powned overstapte naar GeenStijl, riepen zijn belagers dingen als ‘ik neuk je kanker moeder’ en gooiden ze met stenen naar hem.

Tegen The Post Online vertelt Roos dat hij werd belaagd toen hij de parkeermeter ging bijvullen in Amsterdam-West. ‘Ik kreeg een stenenregen over mij heen, ze trokken de stenen uit de stoep. Ze liepen met stokken en stalen staven. Ik heb toen de aanval op ze ingezet en ben op ze afgerend. Daar waren ze van onder de indruk. Ze hadden in de gaten dat deze tata wijkt voor niemand. Toen renden ze weg, godzijdank.’

Pogrom

Roos zegt vaker te zijn aangevallen, ‘maar dit was heftig. Het leek of ze uit waren op een soort pogrom’. De verslaggever is niet van plan om aangifte te doen naar aanleiding van het incident.

‘Nee, dat heeft toch geen zin. Tegen wie kan ik nou aangifte doen? Amsterdam West zit vol met boze en agressieve Marokkanen. Daar ga ik mijn tijd niet aan verspillen, de politie doet er toch niets mee. We gaan gewoon door en laten ons niet bang maken.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.