nederland

In beeld: koninklijke familie bij Sail Amsterdam 2015

Door Elif Isitman - 22 augustus 2015

Het Amsterdamse evenement Sail kreeg zaterdagmiddag bezoek van het Koningshuis. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters, prinses Beatrix, prinses Mabel en haar kinderen waren zaterdagmiddag op het water te vinden.

Het bezoek van de familie werd vooraf niet aangekondigd. Ze voeren rond 16.30 de IJhaven binnen op De Groene Draeck, het privéjacht van prinses Beatrix.

Beveiliging

Tijdens de laatste editie van Sail leidde de rondvaart soms tot chaotische taferelen omdat veel bootjes dichtbij probeerden te komen. Deze keer was De Groene Draeck dan ook omringd door politie- en beveiligingsboten.

De koninklijke familie is een traditionele bezoeker van het nautische evenement. Willem-Alexander was in 2010 beschermheer van Sail. Hij legde deze functie neer toen hij koning werd. Zijn neef prins Maurits nam het stokje toen van hem over.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.