nederland

Tractor als lokaas in het Gooi en een stiltegrot in Albergen

Door Jenny Velthuys - 07 augustus 2015

Het politiekorps in Eemnes bedacht een list om de mysterieuze tractordief te ontmaskeren.

Eemnes

In Eemnes gebruikte de politie onlangs een tractor als lokaas voor dieven. De ­tractor werd eind juli gestolen van pen­sionstal De Heidehoek, waar mensen hun paarden kunnen stallen. De politie vond de gestolen tractor al na een dag terug in Hilversum. Wat moet iemand met een tractor? Gestolen auto’s worden weleens ingezet voor een ramkraak. Honderden ram­kraken worden jaarlijks in Nederland gepleegd. Zoals laatst nog in Tilburg, bij een outdoorwinkel.
De politie telde een en ander bij elkaar op en kwam tot de slotsom dat de tractor misschien was gestolen om te worden ingezet voor een ramkraak. Dus bedacht het korps een list. ‘We hebben de tractor uitgerust met een speciale zender en op die ­manier een paar dagen in de gaten gehouden,’ vertelde de politie aan De Gooi- en Eemlander. ‘Gestolen tractor als lokaas’, kopte de krant vervolgens. Er hapte alleen niemand.

Albergen

‘Zijn wie je bent.’ Ook in het Overijsselse dorp Albergen vinden de bewoners dat in toenemende mate belangrijk. Ans ten Doeschot bouwde een stiltegrot. Deze stilteplek, ‘waar je kunt zijn wie je bent’, is van de Paasdagen tot en met oktober dagelijks open voor bezoekers. De stenen grot is al in enkele wandelingen opgenomen. Op 5 augustus werd Ten Doeschot zestig jaar en is de grot ingewijd.

Hoogezand

Een schoonmaker in Hoogezand ontzegde een blinde vrouw de toegang tot winkelcentrum De Hooge Meeren. Aanleiding was de blindengeleidehond van Anja Boerman (43). ‘Honden zijn hier niet welkom,’ aldus de schoonmaker, die niet geloofde dat ze blind was. In tranen werd mevrouw Boerman een uur later, volgens afspraak, door de taxichauffeur bij het winkelcentrum opgehaald.

Elsevier nummer 33, 15 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.