nederland

Wie is de in Amsterdam opgepakte topcrimineel Patrick Adams?

Door Elif Isitman - 10 augustus 2015

Een van de meest beruchte Britse criminelen is samen met zijn vrouw opgepakt in Amsterdam. Het gaat om Patrick ‘Patsy’ Adams en zijn vrouw Constance.

Dat melden verschillende Britse media, waaronder The Telegraph. Ze zouden vrijdag al zijn opgepakt en zijn nu in afwachting van uitlevering.

Schietpartij

Waar in Amsterdam het tweetal precies is opgepakt, is niet bekend. De Amsterdamse politie heeft het bericht nog niet bevestigd. Adams stond op de ‘most wanted’-lijst in Groot-Brittannië. De Britse recherche had een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen het echtpaar. Er heersten al vermoedens dat ze zich in Nederland of Spanje zouden ophouden.

Patrick (59) en Constance Adams (55) werden onder meer gezocht voor hun aandeel bij een moordaanslag in het noorden van Londen in december 2013. Hierbij werd een motorrijder in zijn borst geschoten door een man en een vrouw, vermoedelijk dus het echtpaar Adams. Kort na de schietpartij zou het stel Groot-Brittannië hebben verlaten.

Adams Family

Patrick Adams behoort tot een beruchte Britse misdaadclan die bekend staat als de Adams Crime Family of het A-Team. Hij is de jongere broer van drugsbaron Terry Adams, een belangrijke figuur in de Britse onderwereld.

Samen met hun broer Sean runden de twee ruim dertig jaar een misdaadring in Londen. Terry Adams werd in 2007 opgepakt en veroordeeld voor witwassen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.