nederland

‘Achtergrond aanranders Almere is niet relevant’

Door Servaas van der Laan - 28 september 2015

De politie in Almere doet onderzoek naar een mogelijke aanranding van een jonge vrouw in het centrum van de stad. De mogelijke daders wonen in Almere, maar waar precies is in deze fase van het onderzoek ‘niet relevant’.

Een berichtje over een mogelijke aanranding van een 20-jarige vrouw door een groepje asielzoekers verspreidde zich maandagochtend razendsnel.

PVV-leider Geert Wilders reageerde bij WNL direct op het bericht dat afkomstig was van de website Almere Nieuws.

Aanranding

Een woordvoerder van de politie laat aan elsevier.nl weten dat er inderdaad aangifte van aanranding is gedaan door een 20-jarige vrouw. In de nacht van zaterdag op zondag werd ze in het centrum van Almere lastiggevallen en betast door vier mannen. De politie heeft vier jonge mannen aangehouden op verdenking van aanranding.

Maar of deze mannen woonachtig zijn in het asielzoekerscentrum kan de politie niet zeggen. ‘We doen onderzoek naar dit incident. Of de mannen woonachtig zijn in het asielzoekerscentrum is op dit moment niet relevant voor het onderzoek. We richten ons in eerste instantie op het strafrechtelijke deel van de zaak,’ zegt de politie.

Onbekende site

De politiewoordvoerder heeft geen idee hoe het verhaal over de asielzoekers de wereld in is geholpen. ‘Tegenwoordig kan iedereen nieuws verspreiden, ik ken de betreffende site niet. De informatie komt in ieder geval niet bij ons vandaan.’

In het bericht van Almere Nieuws wordt niet duidelijk bij wie de informatie vandaan komt. Waarschijnlijk door de plotselinge aandacht was de site maandag enige tijd onbereikbaar.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.