nederland

In Nederland: standbeeld van Martin Jol op de tribune

Door Gertjan van Schoonhoven - 01 september 2015

Als er op Groningen Airport Eelde (Drenthe) een vliegtuig landt, is dat niet zelden per ongeluk en dan ontstaan er boeiende situaties. En: RKC Waalwijk steekt Martin Jol een hart onder de riem.

Hillegom

Bij dingen met grote emotionele waarde denk je niet meteen aan een hijskraan, of het zou er een van meccano moeten zijn. Maar het kan wel degelijk ook een echte hijskraan zijn, blijkt in Hillegom. Een hijskraan van een lokaal transportbedrijf werd onlangs gestolen en in duizend stukjes gezaagd teruggevonden bij een oudijzerboer in Friesland, meldt Omroep West.

70.000 kilo keer 12 cent is de geschatte opbrengst: 8.400 euro. De kraan is gebouwd voor de vader van de huidige familie achter het transportbedrijf en heeft grote emotionele waarde. ‘De familie is er stuk van dat de hijskraan helemaal kapot is,’ laat een vriend van de familie weten.

Eelde

Als er op Groningen Airport Eelde (Drenthe) een vliegtuig landt, is dat niet zelden per ongeluk en dan ontstaan er boeiende situaties. Stel, je bent een Drent die met een KLM-vlucht onderweg is naar Schiphol. Als dat toestel moet uitwijken naar Eelde – mag je dan uitstappen zodat je lekker snel thuis bent?

Een mevrouw uit Assen beklaagde zich er bij RTV Drenthe over dat het haar was geweigerd. Maar directeur Marco van de Kreeke laat dezelfde regionale omroep weten dat uitstappen wel degelijk mag. Maar: alleen handbagage mag mee, ruimbagage niet. Een uitgeweken toestel moet zo snel mogelijk door: tanken en verder. ‘Het duurt te lang om die ene rode koffer uit het bagageruim te halen.’

Waalwijk

Hij zit na een mooie carrière als speler en trainer al twee jaar zonder club, maar nu komt RKC Waalwijk Martin Jol een hart onder de riem steken. De voetbalclub die hij zes jaar trainde en tot relatief grote hoogte bracht, onthult volgens het Brabants Dagblad eind september een standbeeld van hem in het Mandemakers Stadion. Een ­betonnen Jol, zittend op de tribune.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.