nederland

Zoetermeer: gedetineerde ‘doodt medegevangene met mes’

Door Tom Reijner - 20 september 2015

De 82-jarige Elbert G. uit Reeuwijk is zondag in de gevangenis in Zoetermeer overleden na een steekincident met een medegevangene. Een vijfentwintigjarige Hagenaar kon door een arrestatieteam worden aangehouden,

De Hagenaar zou zich in een ruimte in de gevangenis hebben opgesloten, meldt Omroep West.

Knallen

Volgens de politie is het slachtoffer ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om de 82-jarige Elbert G. uit Reeuwijk. Na het incident kwamen veel agenten naar de gevangenis. Het gebouw werd omsingeld. De politie is na enige tijd weer vertrokken bij de gevangenis. De recherche onderzoekt de precieze toedracht.

Een ooggetuige – een bewoner die vlak bij het gevangeniscomplex woont – zegt diverse knallen te hebben gehoord, weet de lokale zender.

Recreatieruimte

Het incident zou zich hebben afgespeeld in de recreatieruimte waar de dader zijn medegevangene met een mes te lijf ging, schrijft De Telegraaf.

Een woordvoerder van de dienst justitiële inrichtingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie wilde niet reageren op de vraag hoe het kon gebeuren dat een gedetineerde binnen de zwaar beveiligde bajes een wapen bij zich kon hebben.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.