nederland

Nederlandse mannen voelen zich vaker gelukkig dan vrouwen

Door Thomas Borst - 02 november 2015

Mannen ervaren vaker positieve emoties in hun leven dan vrouwen en zijn vaker gelukkig. Ook voelt een man zich vaker kalm en rustig, terwijl vrouwen het leven zinvoller vinden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deed onderzoek naar het welzijn in Nederland. Ruim 85 procent van de Nederlanders was in 2014 over het algemeen tevreden met zijn leven.

Mannen voelen zich gelukkiger en kalmer dan vrouwen: 69 procent van de mannen zegt vrijwel altijd gelukkig te zijn, bij vrouwen ligt dat percentage 5 procent lager. Ruim 72 procent van de mannen voelt zich (bijna) altijd kalm en rustig, terwijl dat voor 60,9 procent van de vrouwen geldt.

Zinvol

Vrouwen vinden hun leven vaker zinvol. Ruim 90 procent van de vrouwen vindt haar leven zinvol, tegenover 87 procent van de mannen.

Relatie, vrije tijd en financiële situatie zijn drie belangrijke indicatoren voor tevredenheid. In Drenthe, Friesland en Zeeland heerst de meeste tevredenheid over het leven, terwijl de inwoners van Flevoland het minst tevreden zijn over het leven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.