nederland

Reactie Moszkowicz: ik laat me niet gebruiken als trekpop

Door Eric Vrijsen - 13 januari 2016

Bram Moszkowicz is niet de laan uitgestuurd door VNL, maar hij is zelf opgestapt. Dat zegt de beroemde ex-advocaat althans in een reactie op zijn vertrek.

Bram Moszkowicz zei na afloop van het gesprek met de leiding van VNL dat hij zelf is opgestapt. ‘Ik laat me niet gebruiken als een trekpop. Dankzij mij heeft de partij meer dan duizend leden binnengehaald.’

Moszkowicz had woensdagochtend een gesprek met partijvoorzitter Laurence Stassen, bestuurslid Johan Driessen en Tweede Kamerlid Joram van Klaveren. Hierin zegden zij het vertrouwen in Moszkowicz op.

De drie VNL-bestuurders zeggen in een interview met Elsevier dat ze zich enorm in Moszkowicz vergisten. De geroyeerde strafpleiter kreeg volgens Stassen een ‘uitgelezen kans om zich politiek te positioneren’. Stassen zegt in Elsevier: ‘Om politiek te slagen, moet je het ook echt willen. Bram wilde de politiek er een beetje bij doen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.