nederland

Wilders heeft nieuw plan: ‘Sluit mannelijke asielzoeker op’

Door Tom Reijner - 18 januari 2016

PVV-leider Geert Wilders denkt te weten hoe vrouwen kunnen worden beschermd tegen aanrandingen en verkrachtingen als in Keulen. Alle mannelijke asielzoekers moeten preventief worden opgesloten in asielzoekerscentra (azc’s)

‘Onze grenzen moeten dicht voor alle asielzoekers en immigranten uit islamitische landen,’ herhaalt de PVV-leider zijn eerdere boodschap.

‘Rode loper’

‘Maar zolang dat niet gebeurt, stel ik voor dat we alle mannelijke asielzoekers opsluiten in azc’s.’ Als het aan Wilders ligt, mag geen enkele mannelijke asielzoeker nog de straat op ‘zodat onze vrouwen worden beschermd’.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Duitse stad Keulen, waar tijdens Oud en Nieuw vrouwen massaal werden aangerand, is Wilders van mening dat het hier gaat om een ‘seksuele jihad’ gepleegd door ‘testosteronbommen’. Dit kan allemaal ook in Nederland gebeuren, zegt hij, en dat allemaal omdat premier Mark Rutte (VVD) en bondskanselier Angela Merkel ‘de rode loper hebben uitgerold’.

Verzetsspray

Eerder kwam de PVV al met het plan om ‘verzetsspray‘ uit te delen aan vrouwen. Het is een spray met een kleurstof, als legaal alternatief zelfverdedigingsmiddel voor de verboden pepperspray. Die uitdeelactie staat op de agenda voor zaterdagmiddag 23 januari op de Markt in Spijkenisse.

Wilders verspreidt dan samen met andere PVV’er ook flyers tegen de mogelijke komst van asielzoekers naar Spijkenisse. ‘De gebeurtenissen in bijvoorbeeld Keulen en andere steden laten zien hoe gevaarlijk het is, als we massaal mannen binnenhalen uit de barbaarse, vrouwonvriendelijke islamitische cultuur’, aldus Wilders donderdag. De PVV vindt dat het verbod op pepperspray zo snel mogelijk moet worden opgeheven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.