nederland

Lokale PvdA-leider wenst Geert Wilders dood in tweet

Door Lilit Martirosova - 11 februari 2016

Een PvdA-politicus in Katwijk heeft PVV-leider Geert Wilders in een tweet met de dood bedreigd. Willem den Hertog schrijft dat ‘we natuurlijk allemaal hopen dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)’.

Den Hertog twitterde verder: ‘Als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er ‘van het dankbare Nederlandse volk’ op te graveren.

https://twitter.com/WillemdenHertog/status/697192554975129600

PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft intussen gereageerd op de uitlatingen van Den Hertog. Hij noemt de tweets ‘afschuwelijk, misplaatst en fout’. Hij zegt dat de PvdA afstand doet van de uitspraken. ‘Wij voeren het debat op inhoud,’ aldus Spekman.

Niet verwijderen

De Katwijkse voorzitter van de PvdA laat in een reactie aan Omroep West gaf hij aan de tweets niet te willen verwijderen. Wel geeft hij in een tweet aan spijt te hebben dat hij de berichten de wereld instuurde.

https://twitter.com/WillemdenHertog/status/697754040038486017
Volgens de PvdA’er, die in het dagelijks leven werkzaam is als advocaat, is het ‘nooit zijn doel geweest om mensen ondersteboven te krijgen’. Hij voegt eraan toe dat hij zijn tweets op persoonlijke titel heeft geplaatst en niet als voorzitter van de PvdA in Katwijk.

Rel

De tweets van Den Hertog komen na een rel tussen PvdA en PVV begin deze week. PvdA-voorzitter Hans Spekman noemde Wilders in een interview met NRC een ‘gevaar voor de democratie en de rechtsstaat’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.