Redacteur Carla Joosten Carla Joosten

Guy Verhofstadt afgetreden als commissaris bij APG

Door Carla Joosten - 21 april 2015

Plus: boeken over tweehonderd jaar Tweede Kamer en over prins Frederik.

Verhofstadt weg bij APG

De liberale fractieleider in het ­Europees Parlement, Guy Verhofstadt (62), blijkt te zijn afgetreden als commissaris bij APG, de uitvoerder van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. De Belg werd er in 2008 commissaris en was ook vicevoorzitter van de raad van commissarissen. Maandelijks verdient Verhofstadt ongeveer 15.000 euro bij door bijbanen bij onder meer de Belgische holding Sofina, gastankerrederij Exmar België en het Europees Instituut voor Bestuurskunde EIPA in Maastricht.

Frederik de redder

Anton van de Sande (72) publiceert in mei een biografie over prins Frederik (1797-1881), de tweede zoon van koning Willem I. Hij concludeert dat de prins op enkele momenten in de geschiede­nis een doorslaggevende rol speel­de. Zo werd in 1849 door diens toedoen het kabinet-Thorbecke mogelijk. De schrijver is emeritus bijzonder hoogleraar vrijmetselarij aan de Universiteit Leiden en oud-hoofddocent cultuurgeschiedenis in Nijmegen.

Geschiedenis parlement

Carla van Baalen (56), hoogleraar parlementaire geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, schrijft een boek over tweehonderd jaar Tweede Kamer. Van Baalen is ook directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis in Nijmegen.

Elsevier nummer 17, 25 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.