Afshin Ellian Afshin Ellian

Jodenhaat waarvan Asscher zo schrikt, is voor velen heel gewoon

Door Afshin Ellian - 17 juni 2015

Zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog worden de Europese Joden met de dood bedreigd door de militante moslims, ook in Nederland. En ook bij NRC, de krant die overal racisten kan opsporen, heerst blindheid met betrekking tot jodenhaat in eigen gelederen.

Het rapport dat niet openbaar mocht worden, is eindelijk openbaar. Het bevestigt de vermoedens over het groeiende antisemitisme onder moslimgemeenschappen.

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) is hevig geschrokken. Ik niet. Diverse malen heb ik hier aan de hand van de hadiths, verhalen over en van profeet Mohammed en de Koran, aangetoond hoe diepgeworteld het antisemitisme is in de islam.

Sharia-liefhebbers

Dit verhaal wilden ze niet horen in Den Haag of op de redacties van belangrijke kranten.

In de zomer van 2014 werd in Den Haag ‘Dood aan de Joden‘ gescandeerd. Op zaterdag 19 juli 2014 schreef dr. David Suurland een opiniestuk in NRC Handelsblad met de titel ‘Antisemieten als helden ingehaald in de moslimwereld‘.

In het stuk probeerde Suurland aan te tonen dat het antisemitisme ook een religieuze en culturele problematiek is. Daarna werd hij onderworpen aan de NRC-methode: het orkestreren van tegenstukken, geschreven door Hollandse sharia-liefhebbers die zelf nooit onder het sharia-regime willen leven.

Plus de inzet van de ombudsman – oftewel het ministerie voor propaganda en het bewaken van geestelijke welzijn van de lezers.

Cum laude

Deze Sjoerd de Jong, de ombudsman van NRC, schreef over het stuk van David Suurland: ‘Met dat opiniestuk van de jurist David Suurland, een student van Afshin Ellian in Leiden, werd dat probleem nu eerder van de daken geschreeuwd, op de voorpagina van het katern. Er volgden boze reacties, waar Opinie er enkele van afdrukte. Nu was er op dat daverende betoog (in feite ook weer niet zo verrassend voor wie gesticht is door de columns van Suurlands leermeester) ook wel iets terug te zeggen.’

Dit staat echt in de krant.

Suurland is nooit mijn student geweest. Hij was een medewerker en een promovendus van ondergetekende en promoveerde na een zware, gedeeltelijk internationale procedure cum laude op het islamisme.

Heersende klasse

De Jong en de rest van de ideologische kerngroep van NRC zijn meesters in het kleineren van anderen en het bagatelliseren van waarheden die de onjuistheid van deze ideologie aantonen.

Niettemin begrijp ik de heersende klasse van NRC: ook zij zijn erg anti-Israël – eigenlijk ook antizionist. Voor deze mensen bestaat één islamitisch vraagstuk: het Israëlische vraagstuk met een misdadige staat die door de joodse lobby van onder meer het CIDI wordt geholpen.

De krant die overal racisten kan opsporen, is blind voor het antisemitisme in eigen gelederen. Wie dat nog steeds niet begrijpt, moet nog eens naar de voorpagina van NRC op 4 mei 2015 kijken.

Heilige corpus

Zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog opende NRC met een artikel over de Israëlische misdaden in Gaza. Dat de Belgische hoofdredacteur van NRC nog niet weet wat we doen op 4 mei, is nog geen excuus voor de rest, de Nederlandse medewerkers van de krant.

Het heilige corpus van de islam is niet alleen antisemitisch, maar soms ook genocidaal richting de Joden. Dat blijkt ook uit de gezaghebbende islamitische bronnen. Het rapport waarvan Asscher zo schrok, bevestigt precies datgene wat David Suurland schreef. Gelovige moslims lijden heviger dan anderen aan antisemitisme.

Sociale status

Minister Asscher schreef aan de Kamer dat de uitkomsten van het onderzoek ‘zeer ernstig’ zijn: ‘Het is schokkend te zien dat in de richting van een kleine gemeenschap als de Joodse duidelijk negatieve gevoelens onder een deel van de jongeren voorkomt.’

De achtergronden van de moslimjongeren en hun sociale status hebben geen invloed op hun antisemitische opvattingen: ’12 procent van de moslimjongeren denkt niet zo positief over Joden in Nederland, tegenover 2 procent van de niet-gelovige en christelijke jongeren. Turks-Nederlandse jongeren denken vaker negatief over Joden in Nederland dan jongeren van Marokkaanse komaf.’

Pijnlijke cijfers

De nieuwe antisemieten hebben ‘relatief meer begrip voor verbale of fysieke agressie tegen Joden in Nederland en het bekladden van Joodse begraafplaatsen en synagogen.’ Van deze moslimjongeren toont volgens het onderzoek 12 procent ‘in meer of mindere mate begrip voor het naroepen of uitschelden van Joden in Nederland’.

Deze pijnlijke cijfers zullen naar mijn mening niet afnemen. Het heilige corpus van de islam zal ze alleen maar bevorderen. En we weten uit een ander onderzoek dat de religiositeit onder de moslimjongeren in vergelijking met tien jaar geleden spectaculair is toegenomen.

Onder vuur

In zijn prachtig geschreven memoires Goed Fout. Herinnering van een meeloper besteedt Meindert Fennema aandacht aan het antisemitisme onder linkse groeperingen in Nederland in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Volgens Fennema werd het gecamoufleerd met anti-Israëlische en antizionistische sentimenten. Het gaat hier niet om de kritiek op de Israëlische regering – daarvoor hebben Israëliërs ons niet nodig. Er zijn genoeg Israëlische intellectuelen, journalisten en actiegroepen die continu hun eigen regering onder vuur nemen.

Hoeveel actiegroepen of intellectuelen nemen Hamas onder vuur? Nul.

Dekmantel

Het is ernstig en gevaarzettend wanneer het antizionisme wordt gebruikt als een dekmantel om de Joodse staat en Joden te haten, met alle gevolgen van dien.

Zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog worden de Europese Joden met de dood bedreigd door de militante moslims en een groeiend aantal moslimjongeren dat het geweld tegen Joden goedkeurt.

De Nederlandse moslimleiders moeten zich schamen voor de antisemitische Nederlandse moslimjongeren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.