nederland

In beeld: koninklijk paar brengt bezoek aan Frankrijk

Door Emile Kossen - 10 maart 2016

Bij het staatsbezoek aan Frankrijk zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima met alle egards ontvangen door de Franse president François Hollande.

Na een welkomstceremonie bij de Arc de Triomphe bezocht het koninklijk paar samen met de Franse president het Louvre. Daar hangen twee portretten van Rembrandt die onlangs – na de nodige controverse – werden verkocht aan zowel Nederland als Frankrijk. De doeken zullen afwisselend in het Louvre en het Rijksmuseum te zien zijn.

2016-03-10 09:08:40 King Willem Alexander (C) and Queen Maxima (2ndR) of the Netherlands lay flowers in front of the tomb of the Unkown Soldier at the Arc de Triomphe during a welcoming ceremony at the start of their state visit to France, on March 10, 2016 in Paris. / AFP PHOTO / POOL / JACQUES DEMARTHONHet koninklijk paar legt een krans bij het Graf van de onbekende soldaat. Foto: AFP

2016-03-10 11:07:20 PARIJS - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bekijken in museum Het Louvre Rembrandts huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634. De doeken zijn aan Nederland en Frankrijk verkocht en zijn na een restauratie afwisselend in het Rijksmuseum en het Louvre te zien. Het koningspaar brengt een tweedaags staatsbezoek aan Frankrijk. ANP ROYAL IMAGES ROBIN VAN LONKHUIJSEN
De portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt zijn momenteel in het Louvre te bekijken. Foto: AFP

2016-03-10 11:21:47 epa05204218 Queen Maxima of the Netherlands walks down stairs as he leaves the Louvre Museum in Paris, France, 10 March 2016. The Dutch royals are in Paris for a two-day official visit. EPA/CHRISTIAN HARTMANN/POOL MAXPPP OUTFoto: EPA

2016-03-10 10:22:05 PARIJS - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima worden verwelkomd door president Francois Hollande. Het koningspaar brengt een tweedaags staatsbezoek aan Frankrijk. ANP ROYAL IMAGES ROBIN VAN LONKHUIJSENOp bezoek in het Élysée. Foto: ANP

2016-03-10 09:38:02 PARIJS - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima worden verwelkomd door president Francois Hollande. Het koningspaar brengt een tweedaags staatsbezoek aan Frankrijk. ANP ROYAL IMAGES ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Foto: ANP 

Het staatsbezoek duurt twee dagen. Vrijdag spreekt het koninklijk paar met de burgemeester van Parijs. Ook bezoeken de koning en koningin een innovatiebeurs met producten gemaakt door Nederlandse en Franse bedrijven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.