nederland

Achttien jaar cel voor roofmoord op juwelier Hund

Door Servaas van der Laan - 13 december 2012

De rechtbank in Amsterdam heeft de 20-jarige Soufiane B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar voor de dodelijke overval op de Amsterdamse juwelier Fred Hund. Volgens de rechter is deelname van B. aan de roofmoord bewezen.

Hiermee neemt de rechtbank de eis van het Openbaar Ministerie volledig over.

B. wordt naast de moord ook veroordeeld voor enkele kleinere zaken waaronder een overval op een seksclub.

De avond voor de overval op de juwelierszaak van Hund sloeg B. de ruit van een seksclub in en beroofde daar zowel klanten als prostituees van geld en goederen.


Geen spijt

De rechter weegt zwaar mee dat B. op geen enkele wijze spijt of wroeging toont. Het belang van geld weegt in de ogen van B. zwaarder mee dan een mensenleven, oordeelde de rechter.

Op 7 oktober 2010 dringt B. samen met een andere onbekende persoon de winkel van Hund aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam binnen.


Overlijden

De juwelier probeert de overvallers zijn winkel uit te werken en wordt buiten voor zijn zaak in de buik geschoten waarna hij zou overlijden.

B. ging vervolgens gewoon door met het plegen van overvallen. De tweede overvaller is nooit door de politie gevonden. B. weigerde iedere medewerking aan het onderzoek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.