nederland

Bewoners Vinkenslag krijgen miljoen euro voor verhuizing

Door Arne Hankel - 10 december 2012

De gemeente Maastricht heeft bewoners van woonwagenkamp Vinkenslag bijna een miljoen euro verhuisvergoeding uitgekeerd. De familie moest daarmee de verplaatsing van drie woonwagens op hetzelfde terrein bekostigen.

Dat meldt actualiteitenprogramma Nieuwsuur maandag.

Criminele antecedenten
Die verhuizing van de drie wagens kostte totaal 95.000 euro. De aanleg van fundering en verwarming kostte nog eens 180.00 euro.

De overeenkomst met de familie is opmerkelijk omdat het bedrijf niet door de screening voor criminele antecedenten kwam. Bovendien was het bedrijf van de familie illegaal gevestigd, kreeg het een grote navordering van de Fiod en werd de eigenaar vorige maand veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor grootschalige btw-fraude.

Sanering Vinkenslag
Volgens een specialist op het gebied van woonwagenkampen waren de autohandelaren de gemeente de baas in de onderhandelingen. De gemeente laat weten dat door de uitkering van een miljoen euro het risico op schade is afgekocht.

Woonwagenkamp de Vinkenslag bij Maastricht, werd gesaneerd in opdracht van toenmalig burgemeester Gerd Leers (CDA). Op het kamp had hennepteelt plaats, waren illegale sloperijen en werden ambtenaren geintimideerd.

De sanering werd begin dit jaar afgerond en kostte bijna 45 miljoen euro, tien miljoen meer dan gepland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.