nederland

Fatale val parachutist (48) geen misdrijf

Door Jeroen Langelaar - 19 december 2012

De fatale val van een 48-jarige parachutist uit Schijndel was niet het gevolg van een misdrijf. Aan zijn beide parachutes zijn geen technische mankementen gevonden.

Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. De politie baseert zich op getuigenverhoren en onderzoek.

Onwel

Wat er dan wel is gebeurd, blijft onduidelijk. Mogelijk gaat het om zelfmoord. Ook zou hij onwel kunnen zijn geworden toen hij sprong. De politie heeft echter besloten dat niet verder uit te zoeken en de zaak af te ronden.

Het lichaam van de Brabander werd maandag gevonden in een weiland bij Apeldoorn. Al snel bleek dat de man op zaterdag 8 december een parachutesprong vanaf Nationaal Paracentrum Teuge had gemaakt en daarbij was doodgevallen. Totdat jagers zijn lichaam vonden, had niemand de alleenwonende man als vermist opgegeven.

De man was een redelijk ervaren parachutespringer en mocht alleen springen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.