nederland

Geen happy hours meer in uitgaansgebieden Rotterdam

Door Jeroen Langelaar - 10 december 2012

Happy hours in de Rotterdamse uitgaansgebieden Stadhuisplein en Oude Haven zullen snel tot het verleden behoren. Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) en onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA) hebben maandag een convenant getekend waarbij is afgesproken te stoppen met dergelijke prijsacties voor alcohol.

Aboutaleb en De Jonge hebben afspraken gemaakt met horecaondernemers in de twee gebieden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Agressie
Tijdens happy hours schenkt de horeca drank tegen sterk verlaagde tarieven. Omdat het overgrote deel van agressie in het uitgaansleven alcohol- en drugsgerelateerd is, wil Rotterdam een einde maken aan deze praktijk.

Het convenant heeft een looptijd van een jaar. In dat jaar trekken KHN en de gemeente samen door de stad om het convenant ook ondertekend te krijgen in andere gebieden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.