nederland

Honderd miljoen euro extra voor werklozen en bouw

Door Jeroen Langelaar - 19 december 2012

Het kabinet maakt de komende twee jaar ruim 100 miljoen euro vrij voor de bouwsector en voor bestrijding van werkloosheid. Minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken) heeft dat woensdag gezegd na overleg tussen het kabinet, werkgevers en werknemers.

Asscher zegt bereid te zijn verder te kijken dan het Regeerakkoord. Daarbij wil de PvdA’er alle opties openhouden.

Twijfel weg

Voorman Bernard Wientjes van VNO-NCW zegt dat zijn twijfel of het kabinet wel ernst wilde maken met het overleg nu weg is. Hij is blij met een toezegging van minister Stef Blok (VVD, Wonen) om nog eens te kijken naar mogelijkheden om de regels rond de aflossingsvrije hypotheek te versoepelen.

Premier Mark Rutte (VVD) spreekt over een ‘intensief gesprek’ dat in een ‘goede sfeer’ is verlopen. Het kabinet praat de komende maanden verder met de werkgevers- en werknemersorganisaties. Asscher zegt vertrouwen te hebben in de volgende sessies.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.