nederland

Kickbokser Badr Hari blijft in cel tijdens kerstdagen

Door Arne Hankel - 11 december 2012

Kickbokser Badr Hari blijft voorlopig in de cel zitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald.

De rechtbank wees een verzoek tot schorsing van het voorarrest van Hari af.

Vrijlating
Hari zit vast op verdenking van zware mishandeling, onder meer tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena.

Hari werd vorige maand onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Maar amper twee dagen na zijn vrijlating arresteerden agenten de kickbokser opnieuw. Hij had de voorwaarden voor zijn voorlopige vrijlating geschonden.

Voorwaarden
Zo was hij met zijn vriendin Estelle Cruijff in horecagelegenheden geweest en had hij contact gehad met getuigen. Hierop verlengde de rechtbank het voorarrest met negentig dagen.

Volgens Hari en zijn advocaat Bénédicte Ficq zijn de afspraken niet bewust genegeerd. ‘Ik zat fout,’ zei Hari dinsdag. ‘Maar ik hoop dat ik nog een kans krijg. Ik heb me geen moment bedacht dat ik iets verkeerds had gedaan.’

Volgens advocate Ficq is Hari sinds zijn arrestatie in juli 23 kilo afgevallen.

Getuigen
De rechtbank zei niet zwaar te tillen aan de overtreding van het horecaverbod, maar dat ligt anders voor het verbod getuigen te spreken. Dat er sprake is geweest van een misverstand, zoals Hari beweert, heeft de rechtbank niet kunnen vaststellen

Betrokkenen denken dat het nog enkele maanden kan duren voor de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Rechtspsycholoog Peter van Koppen is verzocht nader onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de getuigen.

Estelle
De vriendin van Hari, Estelle Cruijff, heeft een oproep van het Openbaar Ministerie (OM) gekregen om volgende week verhoord te worden, meldt RTL Nieuws dinsdag. Het OM wil graag horen wat Estelle allemaal heeft meegekregen van de mishandeling bij Sensation White.

Eerder werd het verhoor van Cruijff afgezegd, omdat ze zich mentaal niet in staat voelde een verhoor te ondergaan. Het OM denkt dat Estelle nu wel in staat is om haar verhaal te doen, omdat ze in Beau Monde een interview heeft gegeven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.