nederland

Meer bekend over dodelijke schietpartij Amsterdam

Door Shari Deira - 31 december 2012

Twee dagen na de dodelijke schietpartij in Amsterdam-West is er meer bekend over de slachtoffers. Het zou gaan om de 21-jarige Saïd en de 28-jarige Youssef uit Bos en Lommer. Beide ‘bekenden van de politie’.

Dat meldt Het Parool maandag. Volgens getuigen zaten er meer personen in de zwarte Range Rover, met Frans kenteken, die zaterdagavond onder vuur werd genomen.

Hoop

Het rechercheteam dat de schietpartij in de Staatsliedenbuurt onderzoekt, wil graag in contact komen met andere inzittenden in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over de achtergronden van de ‘wildwesttaferelen’ in Amsterdam-West.

De Range Rover werd zaterdag met automatische wapens beschoten vanuit een zilverkleurige Audi A4 stationwagen. De Audi was een gestolen voertuig. De inzittenden beschoten toen zij op de vlucht waren ook twee motoragenten. De agenten gingen meteen liggen en bleven ongedeerd.

Spoor

De slachtoffers zijn Amsterdammers van Marokkaanse afkomst. Getuigen zeggen tegen Het Parool dat in de Audi A4 ook drie of vier personen zaten. Van de verdachten ontbreekt nog ieder spoor.

Beide slachtoffers werden door de kogels geraakt. Een van de mannen stierf ter plekke. De ander overleed even later aan zijn verwondingen.

Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) van Amsterdam zei zondag dat het ondanks de recente schietpartij beter gaat met de veiligheid in zijn stad.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.